Babymassage

Gedurende de eerste levensmaanden van je baby is lichaamstaal de taal die je kindje gebruikt om uiting te geven aan zijn/haar gevoelens. Om te kunnen begrijpen wat je baby wil zeggen met deze taal is het leuk en raadzaam om deze taal via massage beter te leren kennen en ontwikkelen.

Het geven van massage activeert namelijk je eigen zintuigen en die van je baby, zodat je intuïtief kunt leren aanvoelen wat goed is voor je baby. Zo begrijp je de signalen van je kindje beter als het onrustig is of bijvoorbeeld pijn heeft. Op deze wijze kun je via lichaamstaal praten met je baby.
Anneke Stoker-de Boer, fysiotherapeute sinds 1987, heeft ook jarenlange ervaring in de fysiotherapeutische behandeling van kinderen met sensomotorische ontwikkelingsachterstanden. In die periode heeft zij als fysiotherapeute een aantal jaren op een speciale school gewerkt.

Met deze ervaring en middels de cursus Babymassage, waarin tevens aandacht voor preventie van een voorkeurshouding bij je baby, geeft zij jonge moeders graag adviezen om samen, van en met elkaar te leren.
Babymassage