Corona Q&A

Vragen en antwoorden

Op basis van de maatregelen van 13 november.
Bij AFP kunnen we ons voorstellen dat u veel vragen heeft omtrent corona en het beleid daarvan bij AFP. Hieronder de veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, schroom dan niet contact met ons op te nemen. 

Moet ik mijn CoronaCheck QR-code scannen om te mogen sporten bij AFP?
Ja. Het is sinds zaterdag 6 november verplicht om in sportcentra uw QR-code te scannen om binnen te mogen sporten.
 Hoe dit protocol verloopt leest u HIER
 
Is een mondneusmasker verplicht bij AFP?
Ja en nee. Komt u voor een fysiotherapie behandeling, dan moet u ten allen tijde een mondneusmasker dragen binnen de muren van AFP. Komt u sporten bij AFP en heeft u een abonnement, dan is ons beleid tijdens het voortbewegen binnen de muren van AFP om een mondneusmasker te dragen. Bent u met een oefening bezig, dan mag het mondneusmasker af. 
 Voortbewegen binnen AFP = mondneusmasker OP
Tijdens een oefening = mondneusmasker AF, maar hij mag wel op!
 
Moet ik reserveren om te sporten bij AFP?
Nee, u hoeft niet te reserveren om te sporten bij AFP. Onze groepslessen zijn vaste groepen, wilt u deelnemen aan één van onze groepslessen? Neem dan contact op met afpsport@afp-fysiotherapie.nl 
 
Moet ik bij het sporten het door mij gebruikte toestel reinigen?
Ja, u reinigt het door u gebruikte toestel met de daarvoor bestemde desinfectie spuitflacons en papieren doekjes. Maak het toestel grondig schoon op de delen die u heeft aangeraakt. 
 
Kan ik gebruik maken van de kleedkamers en douches van AFP?
Ja, u kunt gebruik maken van de kleedkamer en de douches. Hiervoor geldt een maximale bezetting van 3 personen per kleedkamer. Zorg wel voor gepaste afstand.
 
Mag er na het sporten nog koffie of thee in groepen genuttigd worden?
Nee, om extra drukte te voorkomen is het momenteel, met de huidige regels, niet mogelijk om koffie of thee te nuttigen. Dit komt doordat de ruimte waar dit genuttigd kan worden ook bestemd is als wachtruimte voor fysiotherapie cliënten.

Heeft AFP-Fitness nu ook andere openingstijden? 
Nee, AFP-Fitness is van maandag tot donderdag van 08:00 uur tot 17:00 uur geopend, op vrijdagen van 08:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdagen van 08:30 uur tot 17:00 uur. 

Kan ik gebruik maken van sportmassage?
U kunt gebruik maken van sportmassage, echter valt sportmassage onder niet noodzakelijke zorg en moet de sportmasseur om 17:00 uur stoppen met zijn/haar werkzaamheden. 
Voor 17:00 uur is het dus gewoon mogelijk om een sportmassage te krijgen. Let wel, hiervoor gelden dezelfde voorzorgsmaatregelen als voor de fysiotherapie.

Corona Q&A